Het heilige wachten

Over kiezen voor vrijheid en de hulp van vlinders hierbij

We kwamen terug van een wandeling en ik ging zitten in één van onze kampeerstoeltjes, in de schaduw van een boom. Koel drankje erbij, en mijn boek. Na een paar bladzijden merkte ik echter dat ik niet las omdat ik wílde lezen, maar vanuit een soort van onrust.

Lees verder

Als een plan ontkiemt…

Hoe kom je dan van droom naar daad?

Dit najaar vierde ik het eerste jubileum van het door mezelf vormgegeven coachtraject “Word kapitein op je eigen schip”. Vijf jaar geleden zag het het levenslicht en begonnen mensen aan hun opleiding tot kapitein. Zo’n 120 mensen zwaaiden ondertussen af. 🙂

Er ontstond een ideetje…

Lees verder

Wat moed vraagt

Ooit (…in een ver, ver verleden…) toen ik 20 was, wilde ik alleen op reis. Ik besloot 14 dagen door Frankrijk te reizen op mijn eentje. Voor de invulling van de reis had ik geen plan. Na 2 dagen in Avignon ben ik op de TGV terug naar huis gestapt.

Ik vond het doodeng.

Lees verder

Wat we willen…

Een droom

De laatste jaren beginnen we op vakantie steevast te dromen over meer. Langer reizen. Ons voor een tijdje losmaken van ons geregelde leven in Gent.

De voorbije jaren draaide dat gedroom ook steevast op niets uit. Eenmaal terug, nam de dagelijkse gang van zaken ons weer mee. Weg droom. Terug in de koelkast tot de zomer erna.

Dit keer liep het anders.

Lees verder

Everyone is shy

En waarom je toch uit je kot zou komen

De meesten onder ons blijven liefst in hun vertrouwde wereldje, bij de mensen die ze kennen.

Uitreiken naar onbekenden is namelijk altijd zonder garanties.

Zeker wij Belgen, wij spreken niet zo makkelijk vreemde mensen aan.

We zijn verlegen.

Lees verder

Do you fit in?

Het verschil tussen erbij passen en erbij horen

If the goal is authenticity and they don’t like me, I’m okay. If the goal is being liked and they don’t like me, I’m in trouble.
(Brené brown, The gifts of imperfection, blz 54)

Lees verder