Laat ik me even voorstellen

Hoe ik de coach werd die ik nu ben

Ik ben geboren in 1984 en klinisch psychologe van opleiding. Sinds enkele jaren ben ik in mijn eigen praktijk aan het werk als coach en mindfulnesstrainer, steeds naast andere jobs als begeleider voor personen met een beperking, studentenpsycholoog en docent. Sinds 2018 geef ik mijn passie alle ruimte en ben ik voltijds aan het werk als coach en mindfulnesstrainer.

Sinds ik een jaar of 20 was, ben ik gefascineerd door de vraag hoe je het leven zo kan leiden dat het klopt bij wie je bent en je hechte verbondenheid ervaart met anderen. Ik heb ontdekt dat hier geen ultiem antwoord op bestaat, maar dat het er fundamenteel om draait eerlijk te zijn. In elk moment eerlijk met jezelf en de mensen om je heen. Dan wordt het leven een aaneenschakeling van kansen om jezelf in verbinding te stellen met wat echt klopt voor jou en hiervoor uit te komen. Het leven wordt een intense en magische ervaring.

Natuurlijk heb ik dit niet van de ene dag op de andere ontdekt! Maar ik stond al die jaren open voor wat me op dit pad kon inspireren en verder helpen. Steeds hield ik de richting in de gaten, en wat ik tegenkwam leidde me langs diepgaande inzichten en ervaringen. Ik groeide, werd eerlijker met mezelf, en begon het leven steeds meer te waarderen. Mijn relaties verdiepten zich, sommige liet ik los, ik verhuisde de liefde achterna naar Amsterdam en kwam weer terug, en ook op professioneel vlak koos ik steeds verfijnder voor datgene wat echt bij me past.

Het ligt in mijn natuur om ook anderen mee te willen nemen op deze boeiende reis. Jarenlang heb ik me dan ook, gelijklopend aan mijn eigen proces, bijgeschoold in de methodieken die ik tegenkwam en waardevol vond. Die vormden me tot de coach die ik vandaag ben.

  • Klinische psychologie, KULeuven (2002-2007)
  • Mindfulnesstrainer (2010)
  • Contextuele hulpverlening – jaar 1 (2011)
  • Geweldloze communicatie – basis (2012)
  • Voice Dialogue (2012-2016)
  • Focusing (2015-2017)
  • Verdiepingsmodule Leiden door vragen stellen (2018)

 Onder Hoe ik werk kom je te weten wat mijn aanpak als coach typeert en onderscheidend maakt.