Hoe ik de coach werd die ik nu ben

Ik ben geboren in 1984 en klinisch psychologe van opleiding. Sinds enkele jaren ben ik in mijn eigen praktijk aan het werk als coach en mindfulnesstrainer, steeds naast andere jobs als begeleider voor personen met een beperking, studentenpsycholoog en docent. Sinds 2018 geef ik mijn passie alle ruimte en ben ik voltijds aan het werk als coach, loopbaanbegeleider en mindfulnesstrainer.

Sinds ik een jaar of 20 was, ben ik gefascineerd door de vraag hoe je het leven zo kan leiden dat het klopt bij wie je bent en je hechte verbondenheid ervaart met anderen. Ik heb ontdekt dat hier geen ultiem antwoord op bestaat, maar dat het er fundamenteel om draait eerlijk te zijn. In elk moment eerlijk met jezelf en de mensen om je heen. Dan wordt het leven een aaneenschakeling van kansen om jezelf in verbinding te stellen met wat echt klopt voor jou en hiervoor uit te komen. Het leven wordt een intense en magische ervaring.

Natuurlijk heb ik dit niet van de ene dag op de andere ontdekt! Maar ik stond al die jaren open voor wat me op dit pad kon inspireren en verder helpen. Steeds hield ik de richting in de gaten, en wat ik tegenkwam leidde me langs diepgaande inzichten en ervaringen. Ik groeide, werd eerlijker met mezelf, en begon het leven steeds meer te waarderen. Mijn relaties verdiepten zich, sommige liet ik los, ik verhuisde de liefde achterna naar Amsterdam en kwam weer terug, en ook op professioneel vlak koos ik steeds verfijnder voor datgene wat echt bij me past.

Het ligt in mijn natuur om ook anderen mee te willen nemen op deze boeiende reis. Jarenlang heb ik me dan ook, gelijklopend aan mijn eigen proces, bijgeschoold in de methodieken die ik tegenkwam en waardevol vond. Die vormden me tot de coach die ik vandaag ben.

 • Klinische psychologie, KULeuven (2002-2007)
 • Mindfulnesstrainer (2010)
 • Contextuele hulpverlening – jaar 1 (2011)
 • Geweldloze communicatie – basis (2012)
 • Voice Dialogue (2012-2016)
 • Focusing niveau 1 tot 3 (2015-2017)
 • Verdiepingsmodule Leiden door vragen stellen (2018)
 • Loopbaancoach (2018)
 • Burn-out coach (2020)
 • Ontwikkelingsgericht coachen van mensen met perfectionisme (2020)
 • Focusing niveau 4 (2022)
 • Hartcoherentiecoach (2023)

Hoe ga ik te werk?

Cliënten zeggen me regelmatig dat ze bij mij een aanpak ondervinden die ze nog niet eerder zijn tegengekomen.

Na wat doorvragen en hierover goed nagedacht te hebben, denk ik inderdaad dat dat klopt.

Wat typeert mij dan precies?

Ik baseer me op een uniek pakket van technieken

Ik heb bewust gekozen om diepgaand in te gaan op de technieken waar ik écht in geloof. Mijn benadering vormt een mozaïek van sterke, in de praktijk getoetste methodieken die ik me eigen heb gemaakt en die steeds verder aangevuld en bijgeschaafd worden. Alles wat ik doe is doorleefd en vormt een dynamisch geheel.

Ik ben coach én psycholoog

Ik heb ervoor gekozen om coach te zijn en dus te werken op een concrete en doelgerichte manier. Dat wil zeggen dat ik vaak gebruik maak van ervaringsgerichte oefeningen tijdens de sessies, waar dan op gereflecteerd wordt. Ook geef ik vaak “huiswerk” mee, zodat inzichten zich verder kunnen verstevigen in je dagelijks leven. Maar ik ben ook psycholoog en dat zorgt ervoor dat mijn sessies een extra sausje meekrijgen van diepgang en aandacht voor emoties en gedachtepatronen.

Ik ben waar ik voor sta

Kiezen voor een traject bij mij betekent kiezen voor een bewuster, eerlijker en rijker leven. Ik zie mijn vak niet als iets wat ik louter in de klas heb geleerd, maar iets wat tot wasdom is gekomen doorheen mijn eigen levensverhaal. Ik belichaam waar ik voor sta.

Ik ben geen psychotherapeut

Ik ben geen psychotherapeut. Mijn werk is eerder concreet en gebaseerd op het hier en nu. In die zin zal ik bij jou toetsen of je er klaar voor bent om de stappen te zetten in je veranderingsproces. Het kan zijn dat je diep in de put zit of nog erg worstelt met je verleden. Dan zal ik je doorverwijzen naar een psychotherapeut.