Sta jij aan het roer van je eigen leven?

Diepgaand individueel traject voor wie op één of andere manier vastloopt in het leven:

May your choices reflect your hopes,
not your fears.

Nelson Mandela

Veel mensen leven niet zoals ze zouden willen leven

Je zou het leven kunnen zien als één lange reis op zee. Je bevindt je op je eigen schip en dat geldt voor iedereen.

Maar niet iedereen ervaart voldoening tijdens zijn reis.

 • Misschien lig je al veel te lang voor anker ergens midden op zee en voel je je verveeld, verdoofd of ongeïnspireerd.
 • Of ben je de verbinding verloren met sommige mensen uit de vloot waarbij je aangesloten bent – je partner, familie, vrienden, collega’s.
 • Of zwalp je maar wat rond zonder duidelijke richting te bepalen. Je negeert je dromen, je talenten, je waarden. Daardoor verliest het leven aan betekenis.
 • Of laat je je al een hele tijd meevoeren door stromingen waar je geen goed gevoel meer bij hebt of veel te veel stress bij ervaart. Wat werk betreft, relatie, woonsituatie… Maar vind je het lastig er iets aan te doen.

Ergens knaagt in jou misschien het besef dat het ook anders zou kunnen. Misschien heb je het ook al geprobeerd, maar lukt het je niet om dingen fundamenteel te veranderen.

Dat is zonde. De tijd tikt voorbij.

Het kan echt anders

Je hebt veel meer zelf in de hand dan je zou denken.

Elke dag opnieuw krijg je vele kansen om je eigen beslissingen te nemen.

De omstandigheden zijn uiteraard niet altijd te controleren, maar wel sowieso altijd de manier waarop jij ermee omgaat. En dat maakt een gigantisch verschil.

Als jij je leven zelf in de hand neemt, en je niet langer blindelings laat meevoeren door elke willekeurige stroming, dan word jij de kapitein op je eigen schip.

Je roeit met de riemen die je hebt, ja. Maar je roeit wel, zelf. En dat zet jou in je kracht. Dat kan niet anders.

Het leven krijgt vanzelf zoveel meer betekenis als jij die zelf creëert. Je voelt je veel meer levend, gemotiveerd om op te staan en aan de dag te beginnen.

Als je leert hoe je trouw kunt zijn aan jezelf én tegelijkertijd de verbinding kunt aangaan met anderen, dan krijgt het leven een veel diepere glans.

Waarom is me dat dan tot nu toe niet gelukt?

Er zijn veel redenen waarom het niet zo eenvoudig is om aan het roer te staan van je eigen leven. Ik zal er hier een paar noemen.

 • Mensen zijn gewoontedieren. Het voelt vaak veiliger en gemakkelijker om gewoon door te gaan met het oude, dan kan je niet voor verrassingen komen te staan.
 • Je wil bepaalde dingen wel anders aanpakken, maar je weet niet goed hoe. Misschien merk je ook dat je telkens in oude valkuilen terechtkomt.
 • Je weet niet goed wat jou dan wel voldoening zou geven. Dus blijf je maar bij het oude.
 • Het leven raast maar door en je neemt of vindt de tijd niet om stil te staan en te onderzoeken hoe het anders zou kunnen.

Wat nu?

Word kapitein op je eigen schip!

Tijdens een diepgaand individueel traject van 4 maand leer ik je de vaardigheden en de houding aan die nodig zijn om jezelf van dag tot dag doorheen een voldoening gevend leven te loodsen.

Wat levert dit traject me op?

 • Je leven krijgt meer betekenis. Je dromen krijgen een eerlijke kans.
 • Je ervaart diepere verbinding, zowel met jezelf als anderen.
 • Doordat je leert zelf de regie te voeren, kom je in je kracht te staan en voelt je leven meer in evenwicht.
 • Je ontplooit jezelf. Je overstijgt je oude angsten en overtuigingen, en zet je je talenten in.
 • Je houdt er een levenskompas aan over. Dat geeft je een gevoel van richting. Je weet waar je voor wil staan.
 • Je beschikt over de tools om jezelf gedurende de rest van je leven op de juiste koers te houden.

“Door ernstig ziek te worden en gelukkig weer te genezen besefte ik dat ik mezelf de voorbije jaren kwijtgeraakt was in de maalstroom van het leven. De toekomst die voor me lag wou ik anders aanpakken.

Het traject “Word kapitein op je eigen schip” bij Lotte hielp me om een aantal aspecten van mijn leven fundamenteel te veranderen.

Ik werd me bewust van denk- en gedragspatronen waar ik nooit eerder bij stil had gestaan. Ik leerde te kiezen voor mijn eigen waarden en normen. Ik leerde loslaten en meer genieten. Dit gaf me zoveel vrijheid en ook het besef: Nu heb ik mijn eigen leven in handen. Nu maak ik mijn keuzes zelf.”

~ Sandra (46 jaar)


Hoe ziet het traject eruit?

In dit traject doorlopen we 3 stappen die stuk voor stuk noodzakelijk zijn voor het vaardig verderzetten van je levensreis. De 3 stappen worden verdeeld over 6 modules.

1
Ontwerp je kompas

Welke koers wil je eigenlijk varen?

Je krijgt zicht op wat essentieel is voor jou om een vervullend en evenwichtig leven te leiden.

Je ontwerpt jouw persoonlijke kompas dat je in elke situatie zal helpen om steeds op koers te blijven.

Module 1 & 2

2
Leer je bemanning kennen

Welke oude patronen belemmeren jou in het varen van je eigen koers?

Welke kwaliteiten kan je vaker inzetten?

Door zicht te krijgen op jezelf en je vele eigenschappen en talenten kom je minder makkelijk automatisch in de oude vaarwateren terecht waar je net uit weg wou blijven.

Module 2 & 3

3
Vaar je koers

Hoe kan je jezelf elke dag opnieuw zo door het leven navigeren dat het klopt bij wie jij bent?

Je leert in elk moment de juiste keuzes te maken op basis van je kompas.

Je overwint je oude angsten en belemmeringen.

En zo bouw je aan een nieuwe en zeer duurzame wending.

Module 4, 5 & 6


” Een lastige periode op het werk was de aanleiding voor mij om Lotte te contacteren. Ik voelde me een schim van de persoon die ik altijd geweest was, en zat duidelijk vast in oude gewoonten en gedachten. Ik raasde maar door, terwijl ik net zo hard op zoek was naar rust…

Door het traject leerde ik om opnieuw open en eerlijk te zijn naar mezelf toe. Ik leerde mezelf weer kennen en milder te zijn voor mezelf en mijn omgeving. Dankzij de begeleiding van Lotte lukt het me om eindelijk te durven kiezen voor wat ik echt belangrijk vind. Het voelt alsof ik minder ballast meesleur. Ook na het traject blijven de oefeningen en sessies heel handig, zodat ik – als ik daar nood aan heb – steeds kan teruggrijpen naar mijn houvast.”


~ Lobke (28 jaar)


Waarom een afgebakend traject en geen losse sessies?

 • Jouw betrokkenheid en inzet zal een stuk groter zijn door de continuïteit in de ondersteuning die je krijgt. Doordat je wekelijks gestimuleerd wordt om nieuwe stappen te zetten in je proces, werken we een stuk efficiënter naar het leven toe waar jij echt achter staat.
 • De combinatie van werkvormen (individuele sessies, oefeningen voor thuis en feedback per mail) zorgt ervoor dat je alles wat je leert beter kunt integreren. Inhoudelijk krijg je ook veel meer mee dan met losse sessies mogelijk is.
 • Een traject is afgebakend. Je weet waar je aan begint en wat je kan verwachten. Het geeft de mogelijkheid om doelgericht te werken.
 • Wat je krijgt aan oefeningen, informatie en ervaringen tijdens het traject overstijgt de duur ervan. Je kunt er altijd naar teruggrijpen op latere momenten tijdens je leven. Op die manier is zo’n traject een investering waar je nog jarenlang de vruchten van kan plukken.

Praktisch

We beginnen sowieso met een kennismakingsgesprek waarin we jouw vraag verhelderen en jij mijn werkwijze leert kennen. Dit gesprek kost 30 euro. Als we besluiten te starten met het traject, dan wordt deze kost terug afgetrokken van de totaalprijs.

Eens we gestart zijn, dan krijg je:

 • 4 maand lang ondersteuning op maat
 • 6 modules die elk bestaan uit:
  • een individueel gesprek van 75 minuten waarin jouw thema’s centraal staan
  • verdiepende oefeningen om tussendoor mee aan de slag te gaan
 • De gesprekken kunnen online doorgaan of in mijn praktijk in Gent en de verdiepende oefeningen die je tussendoor thuis maakt zullen jouw proces enorm bevorderen.
 • De oefeningen krijg je mee in een werkboek op papier en je hebt ook toegang tot de digitale versie ervan.
 • Ten allen tijde de uitnodiging om beroep te doen op mij per mail als je vragen hebt, feedback wil op een oefening of gewoon iets wil delen. Hierdoor hoef je niet te blijven zitten met je vragen en ervaringen en zal je veel sneller vooruitgaan.

Hoewel het kader vastligt, ziet elk traject er ook weer anders uit. Misschien wil jij meer of net minder tijd tussen de sessies door, of raad ik je bepaalde oefeningen specifiek aan omdat ze voor jou extra helpend kunnen zijn op dat moment. Ik pas me aan aan jouw proces, niet omgekeerd.

Prijs: 880 €* (inclusief kennismakingsgesprek)

*Mogelijkheid om gespreid te betalen.
*Komt je ziekteverzekering tussen voor sessies bij een psycholoog? Dan kan je hier ook gebruik van maken voor dit traject.

*Ik besef dat het leven voor de meeste mensen gevoelig duurder is geworden. Om mijn eigen levensstandaard min of meer op pijl te houden, heb ook ik mijn prijzen onlangs aangepast aan de sterk gestegen gezondheidsindex. Werken aan jezelf met professionele hulp is niet goedkoop, maar wel altijd de moeite waard. Als de prijs voor dit traject een te grote drempel is voor jou, laat het me dan weten. Ik bekijk graag wat de mogelijkheden zijn.

Ik wil graag een kennismakingsgesprek

Over mij

Ik ben Lotte Sansen, geboren in 1984 en klinisch psychologe van opleiding. Ik werk al jaren als coach en mindfulnesstrainer en sinds 2018 doe ik dit ook voltijds.

Sinds ik een jaar of 20 was, ben ik gefascineerd door de vraag hoe je het leven zo kan leiden dat het klopt bij wie je bent en je hechte verbondenheid ervaart met anderen. Ik heb ontdekt dat hier geen ultiem antwoord op bestaat, maar dat het er fundamenteel om draait eerlijk te zijn. In elk moment eerlijk met jezelf en de mensen om je heen. Dan wordt het leven een aaneenschakeling van kansen om jezelf in verbinding te stellen met wat echt klopt voor jou en hiervoor uit te komen. Het leven wordt een intense en vervullende ervaring.

Al die jaren stond ik open voor wat me op dit pad kon inspireren en verder helpen. Steeds hield ik de richting in de gaten, en wat ik tegenkwam leidde me langs diepgaande inzichten en ervaringen. Ik groeide, werd eerlijker met mezelf, en begon het leven steeds meer te waarderen.

Het ligt in mijn natuur om ook anderen mee te willen nemen op deze boeiende reis. Jarenlang heb ik me dan ook bijgeschoold in de methodieken die ik tegenkwam en waardevol vond. Samen met mijn eigen proces, vormden die me tot de coach die ik vandaag ben.

 • Klinische psychologie, KULeuven (2002-2007)
 • Mindfulnesstrainer (2010)
 • Contextuele hulpverlening – jaar 1 (2011)
 • Geweldloze communicatie – basis (2012)
 • Voice Dialogue (2012-2016)
 • Focusing niveau 1 tot 3 (2015-2017)
 • Verdiepingsmodule Leiden door vragen stellen (2018)
 • Loopbaancoach (2018)
 • Burn-out coach (2020)
 • Ontwikkelingsgericht coachen van mensen met perfectionisme (2020-2021)
 • Focusing niveau 4 (2022)
 • Hartcoherentiecoach (2023)

Ik wil graag een kennismakingsgesprek