Hoe ga ik tewerk?

 

Cliënten zeggen me regelmatig dat ze bij mij een aanpak ondervinden die ze nog niet eerder zijn tegengekomen. Na wat doorvragen en hierover goed nagedacht te hebben, denk ik inderdaad dat dat klopt.

Wat typeert mij dan precies?

Ik baseer me op een uniek pakket van technieken

Ik heb bewust gekozen om diepgaand in te gaan op de technieken waar ik écht in geloof. Mijn benadering vormt een mozaïek van sterke, in de praktijk getoetste methodieken die ik me eigen heb gemaakt en die steeds verder aangevuld en bijgeschaafd worden. Alles wat ik doe is doorleefd en vormt een dynamisch geheel.

Lees meer over de werkvormen die ik inzet

Ik ben coach én psycholoog

Ik heb ervoor gekozen om coach te zijn en dus te werken op een concrete en doelgerichte manier. Dat wil zeggen dat ik vaak gebruik maak van ervaringsgerichte oefeningen tijdens de sessies, waar dan op gereflecteerd wordt. Ook geef ik vaak “huiswerk” mee, zodat inzichten zich verder kunnen verstevigen in je dagelijks leven. Maar ik ben ook psycholoog en dat zorgt ervoor dat mijn sessies een extra sausje meekrijgen van diepgang en aandacht voor emoties en gedachtepatronen.

Ik ben waar ik voor sta

Kiezen voor een coachtraject bij mij betekent kiezen voor een bewuster, eerlijker en rijker leven. Ik zie mijn vak niet als iets wat ik louter in de klas heb geleerd, maar iets wat tot wasdom is gekomen doorheen mijn eigen levensverhaal. Ik belichaam waar ik voor sta.

Ik ben geen psychotherapeut

Ik ben geen psychotherapeut. Mijn werk is eerder concreet en gebaseerd op het hier en nu. In die zin zal ik bij jou toetsen of je er klaar voor bent om de stappen te zetten in je veranderingsproces. Het kan zijn dat je diep in de put zit of nog erg worstelt met je verleden. Dan zal ik je doorverwijzen naar een psychotherapeut.