Concrete werkvormen

Ik geloof in werkvormen die mensen een ander perspectief geven op de manier waarop ze denken en handelen, die hen naar het gevoel brengen én hen kanten leren kennen in zichzelf die ze tot nu toe weinig inzetten maar die essentieel zijn om te groeien.

Hiervoor put ik uit een veelheid aan technieken die hier niet allemaal op te sommen zijn, maar om een idee te geven zet ik kort drie benaderingen op een rijtje waar ik vaak uit put:

 

Mindfulness

Mindfulness is een eeuwenoude methode om het bewustzijn te trainen. Door het beoefenen van mindfulness leer je op een heel subtiel niveau te zien wat er van moment tot moment speelt. Je leert los te komen van je identificaties hiermee en ontwikkelt zo meer vrijheid.

Voice Dialogue

Voice Dialogue is een intrigerende methode om mensen kennis te laten maken met de oneindige veelzijdigheid van hun persoonlijkheid. Deze ontdekkingstocht leidt tot meer keuzevrijheid, maakt los wat vastgeroest is en brengt je dichter bij wie je echt bent.

Focusing

Focusing stelt ons in staat een goed luisteraar voor onszelf te zijn. Het doet ons ontdekken dat de antwoorden op onze vragen binnenin onszelf verborgen liggen en dat enkel goed luisteren nodig is om die boodschappen te ontcijferen.