Over mezelf

Ik ben Lotte Sansen, geboren in 1984. Ik ben klinisch psychologe van opleiding en sinds enkele jaren deeltijds in mijn eigen praktijk aan het werk als coach en mindfulnesstrainer.

De zoektocht waarover ik al schreef en die me sinds jaren voedt en richting geeft, leidde me in eerste instantie door mijn studies psychologie. Sinds ik in 2007 afstudeerde, bleef ik echter mijn neus achterna gaan. Ik deed inspiratie op bij verschillende therapeuten, supervisors, opleidingen en workshops, ik las, mijmerde en schreef, reisde, voerde diepe gesprekken, ging relaties aan, veranderde van baan, van stad en zelfs van land (ik woonde vier jaar in Amsterdam)… Veel antwoorden heb ik uiteindelijk gevonden bij Mindfulness, Voice Dialogue en Focusing.

Deze drie laatste methodieken maakten zo’n indruk op me dat ik me hierin verder ben gaan professionaliseren.

In 2010 liep ik stage bij één van de grootste Mindfulness-organisaties in Vlaanderen (Itam) en sindsdien verzorg ik er als freelancer trainingen in Brugge en Gent.

Voice Dialogue raakt me sinds 2012. Ik volgde opleidingsmodules bij zowel het Voice Dialogue Instituut in Tienen als in Nederland (Arc-en-Ciel, Abcoude).

De Focusing-microbe kreeg me te pakken in 2015. Ik liet me opleiden door Ria van Hage in Amsterdam (i-focusschool).

Het analytische denken en inzicht in de menselijke psyche die ik meekreeg aan de universiteit vormen samen met deze ervaringsgerichte methodieken een krachtige combinatie tijdens mijn begeleidingen.